Конфлікти в уряді Німеччини призвели до втрати Україною 3,87 млрд євро допомоги

Конфлікти в уряді Німеччини призвели до втрати Україною 3,87 млрд євро допомоги

Україна втратила військову допомогу на 3,87 млрд євро через суперечки всередині уряду Німеччини. Про це повідомляє BILD із посиланням на свої джерела.

Як раніше писали німецькі ЗМІ, Мінфін ФРН повідомив колег із Міноборони, що нові пакети допомоги Україні залишаться не профінансованими. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У відповідь на запит BILD у Мінфіні заявили, що «готові вивчити надання додаткових коштів у короткі терміни», якщо про них буде «конкретно і прозоро доповідано», але «міністерство фінансів поки не отримало будь-якої конкретної доповіді про матеріальні потреби, тому ні розгляд, ні рішення не можуть бути здійснені».

Джерела в уряді звинувачують у кризі канцлера Олафа Шольца. За їхніми словами, його канцелярія «заборонила» Міноборони спрямовувати підготовлені фінансові вимоги до Мінфіну, пише BILD.

У Міноборони звинувачують у проблемі колег-фінансистів. За словами військових, через них «не можуть бути реалізовані понад 30 заходів, які були високопріоритетними для України, на загальну суму понад 3 млрд євро».

За даними BILD, ще в середині травня Міноборони запросило «надмірні витрати» на Україну цього року на 3,87 млрд євро. Серед них 1,3 млрд на запчастини, 600 млн на артилерійські боєприпаси та по 0,5 млрд на дрони та бронетехніку. Яким би не був результат суперечки всередині уряду, збитків Україні навряд чи можна запобігти.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За даними BILD, значна частина матеріалів, необхідних для запитаних у травні поставок, вже продана і не доступна для України цього року.

Журналіст BILD Філіп Фабіан вважає поведінку кабміну ФРН недостойною.

“Тепер міністерства “світлофорної” коаліції сперечаються вже і про те, з чиєї вини Україна не отримує допомоги. Більш негідно і не буває! Одне те, що наші міністри терпіти не можуть один одного, вже погано. Але тут йдеться про найбільшу війну на європейському континенті з 1945 року. І про ситуацію, в якій Україна особливо гостро потребує нашої підтримки”, – пише журналіст.

Фабіан зазначає, що “у Курській області українські солдати показують усьому світу, що росію можна перемогти на російській землі. Що у путінської армії набагато більше проблем, ніж очікувалося. Що постачання західної зброї не марне”.

“Чи усвідомлює “світлофорний” уряд важливість свого завдання? Або він остаточно загруз у вічних сварках? Канцлеру слід вирішити цю суперечку якнайшвидше. І дайте зрозуміти: німецька допомога Україні буде не менше, а більше”, – додав журналіст.

У той же час Reuters пише, що повідомлення про ймовірне скорочення Німеччиною військової допомоги Україні вплинуло на акції низки західних виробників зброї та оборонних компаній, таких як Hensoldt, Rheinmetall, Saab, BAE Systems, Renk та Leonardo. Вартість акцій цих компаній знизилася в межах від двох до шести відсотків.

Так, акції Rheinmetall впали на три відсотки, найбільше втративши в німецькому індексі “блакитних фішок” DАХ. Акції Hensoldt, виробника радарів для системи протиповітряної оборони IRIS-T, та виробника танкових коробок передач Renk впали на шість і чотири відсотки відповідно.

Представник Hensoldt заявив, що новина FAS “роздмухує з мухи слона”, і що фірма не бачить у повідомленні жодних негативних наслідків для свого бізнесу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *