Конгрес виділяє $2 трлн для порятунку економіки США

Сенатори та представники адміністрації президента США досягли угоди щодо заходів стимулювання економіки для пом’якшення руйнівних наслідків спалаху коронавірусу.

Очікується, що Сенат проголосує за пакет допомоги розміром $2 трлн пізніше у середу, після чого законопроєкт підтримає Палата представників, повідомляє Reuters.

«Це рівень інвестицій в нашу країну у військовий час», – заявив лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл.

За його словами, фінансовий пакет надасть допомогу американцям під час масових звільнень, збільшить страхування по безробіттю, надасть великі кредити малим підприємствам та допомогу медицині.

Лідер Демократичної партії Чак Шумер назвав цю суму «найбільшим рятівним пакетом у американській історії та «планом Маршалла». «Допомога вже в дорозі, велика допомога і швидка допомога», – додав він.

Текст законодавчого акту має бути доступний не пізніше 25 березня. До цього часу законопроєкт вже двічі не пройшов голосування в Сенаті Конгресу США через незгоду демократів із частиною плану.

Напередодні ввечері торги на Нью-Йоркській фондовій біржі закрилися значним зростанням індексів на тлі очікувань схвалення Конгресом США пакету заходів підтримки економіки в умовах пандемії коронавірусу.

Так індекс Dow Jones виріс на 2112,98 пункту (11,36%), встановившись на позначці 20704,91 пункту. Денне зростання індексу стало найбільшим із 1933 року.

Індекс S&P 500 піднявся на 209,93 пункту (9,38%) до 2447,33 пункту, а індекс електронної біржі Nasdaq – на 557,18 пункту (8,12%) до 7417,86 пункту.

Нагадаємо, 23 березня Федеральна резервна система США втретє за місяць значно пом’якшила монетарну політику, збільшуючи обсяги стимулюючих заходів на тлі пандемії коронавірусу.

Президент Федерального резервного банку Сент-Луїсу прогнозує безпрецедентне падіння ВВП США на 50% у другому кварталі цього року, а також зростання рівня безробіття до 30% (зараз 3%) через закриття підприємств і простоїв на виробництві.

При цьому JPMorgan Chase & Co. очікує, що валовий внутрішній продукт скоротиться в річному вимирі на 14% в період з квітня по червень, в той час як Bank of America бачить падіння на 12%, а Goldman Sachs Group Inc. – на 24%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *