Крах банку Кремнієвої долини: що відомо

Крах банку Кремнієвої долини: що відомо

Регулятори закрили Silicon Valley Bank у п’ятницю, що стало найбільшим банкрутством американського банку з часів фінансової кризи 2008 року, і призначили Федеральну корпорацію страхування вкладів керуючим.

У п’ятницю Silicon Valley Bank , кредитор деяких із найбільших імен у світі технологій, став найбільшим банком, який збанкрутував після фінансової кризи 2008 року.

Цей крок передав майже 175 мільярдів доларів депозитів клієнтів під контроль Федеральної корпорації страхування вкладів .

Ось що ми знаємо про цю історію, що розвивається.

Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії закрив Silicon Valley Bank у п’ятницю, менш ніж через два дні після того, як банк намагався переконати клієнтів не забирати свої гроші через побоювання, що у нього закінчується доступна готівка. Регулятор призначив розпорядником Федеральну корпорацію страхування вкладів.

FDIC створив новий банк, Національний банк Санта-Клари, щоб зберігати депозити та інші активи банку, що збанкрутував. У прес-релізі агентства повідомили, що нова організація працюватиме до ранку понеділка, а чеки, видані старим банком, продовжать розраховуватися.

Наповнений готівкою від успішних стартапів, Silicon Valley Bank купив величезні суми облігацій більше року тому. Як і інші банки, Silicon Valley Bank тримав невелику суму депозитів на руках, а решту інвестував з надією отримати прибуток.

Це добре працювало, поки Федеральна резервна система не почала підвищувати процентні ставки минулого року, щоб знизити інфляцію. Водночас стартове фінансування почало зникати, що тиснуло на багатьох клієнтів банку, які потім почали забирати свої гроші. Щоб оплатити ці запити, Silicon Valley Bank був змушений продати частину своїх інвестицій у той час, коли їхня вартість знизилася. У своїй несподіваній інформації в середу банк заявив, що втратив майже 2 мільярди доларів.

Silicon Valley Bank невеликий порівняно з найбільшими банками країни — його активи в 209 мільярдів доларів бліднуть поряд із понад 3 трильйонами доларів у JPMorgan Chase. Але втеча з банків може статися, коли клієнти або інвестори панікують і починають забирати свої депозити. Можливо, найбільше занепокоєння наприкінці цього тижня полягало в тому, що банкрутство Silicon Valley Bank відлякає клієнтів інших банків.

У п’ятницю акції First Republic Bank, який знаходиться в Сан-Франциско, і Signature Bank в Нью-Йорку впали більш ніж на 20 відсотків. Але акції деяких найбільших банків країни, таких як JPMorgan, Wells Fargo і Citigroup, підштовхнули вгору в п’ятницю після падіння в четвер.

Поки екосистема стартапів намагається зрозуміти крах Silicon Valley Bank, деякі підприємці, чиї кошти заморожені в банку, звертаються до позик, щоб отримати заробітну плату. Згідно з даними на його веб-сайті, Silicon Valley Bank надавав банківські послуги майже половині венчурних технологічних і наукових компаній, а також понад 2500 компаній венчурного капіталу, включаючи Lightspeed, Bain Capital і Insight Partners.

Джерело

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *