КС Німеччини заборонив критикам коронавірусних обмежень встановити табір у Берліні

Противники карантинних обмежень хотіли встановити табір в центрі Берліна. Вищий адмінсуд землі заборонив його, визнавши загрозою громадській безпеці. Конституційний суд ФРН підтримав заборону.

Конституційний суд (КС) Німеччини в неділю, 30 серпня, не дозволив влаштовувати в Берліні табір противникам обмежень, запроваджених через епідемію COVID-19. Таким чином судді в Карлсруе погодилися з рішенням Вищого адміністративного суду федеральних земель Берлін і Бранденбург, який розцінив можливе виникнення табору як пряму загрозу громадській безпеці через недотримання учасниками встановлених заходів з протидії інфекції. Передбачалося, що табір пікетувальників буде розташовуватися на вулиці 17 червня з 30 серпня по 14 вересня.

КС не вважає, що рішення порушує право на свободу зібрань. Судді ухвалили рішення, що в умовах пандемії заборона зборів може бути використана для захисту від загрози заражень, якщо немає більш м’яких заходів.

У Німеччині неодноразово проходили демонстрації противників обмежувальних заходів, спрямованих на боротьбу із захворюванням COVID-19. Зокрема, акція проти коронавірусних обмежень у Берліні 29 серпня зібрала близько 38 тисяч осіб. Поліція раніше заборонила захід, проте суд у Берліні 28 серпня скасував заборону.

Майже всі мітингувальники були без захисних масок і не дотримувалися при цьому правил дистанціювання. Частина демонстрантів прорвалася на сходи будівлі Рейхстагу, проте поліцейські не дозволили їм проникнути в будівлю. Протестувальники кидали в співробітників сил правопорядку каміння і пляшки. Поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *