КСУ розгляне питання конституційності визначення мінімальної заробітної плати

КСУ розгляне питання конституційності визначення мінімальної заробітної плати

Конституційний Суд поінформував, що 6 вересня 2024 року отримав конституційне подання від Уповноваженого ВР з прав людини про визнання таким, що не відповідає Конституції, положення частини другої статті 8 Закону № 3460-ІХ «Про Державний бюджет України на 2024 рік» (далі — Закон).

Частина друга статті 8 Закону передбачає: «Визначити розмір мінімальної заробітної плати, який застосовується як розрахункова величина для обчислення виплат за рішеннями суду, на рівні 1600 гривень». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Вказане положення, на переконання суб’єкта права на конституційне подання, не відповідає частині першій статті 8, статті 16, частині третій статті 22, частині четвертій статті 41, частині першій статті 50, статті 56, частині четвертій статті 62, частині другій статті 95 Конституції.

У конституційному поданні, зокрема, зазначається, що впровадження положення частини другої статті 8 Закону призвело до зменшення розміру доплати до пенсії, на яку громадяни легітимно очікували.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначається, що зараз конституційне подання розподілено судді-доповідачу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *