Китай вже не може бути посередником між Україною та РФ

Китай вже не може бути посередником між Україною та РФ

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель вважає, що Пекін залишається важливим партнером Брюсселя, але вже втратив можливість бути посередником у розв’язаній Росією війні. Про це він заявив під час дискусії у рамках Європейського саміту з безпеки та оборони.

Топ-дипломат Євросоюзу зазначив, що Китай є для ЄС одночасно важливим торговим партнером та конкурентом в економіці та противником у цінностях. «Питання не в тому, щоб зупинити Китай у цьому перетворенні, але в тому, як переконати Китай конструктивно використовувати свою міць відповідно до міжнародного права», – зазначив Боррель. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Говорячи про важливу роль Китаю у світі, він підкреслив, що хоча Пекін має великий вплив на Москву і може допомогти зупинити агресію, той уже втратив можливість відігравати роль посередника, тому що його «нейтральність» мала скоріше проросійську спрямованість.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Так, Китай підтримує Росію, але поки що він не надавав Росії військової допомоги. Ми повинні бути пильні, щоб не штовхнути Росію до рук Китаю. Але я не думаю, що Китай почувається дуже комфортно від того, що там (у Росії – ред.) відбувається», – упевнений Боррель.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *