Латвія заборонила автомобілям з номерами росії та Білорусі в'їзд на свою територію

Латвія заборонила автомобілям з номерами росії та Білорусі в’їзд на свою територію

Міністерство юстиції Латвії подасть до Сейму законопроект, який заборонятиме перебування в країні автомобілів із реєстраційними номерами росії та Білорусі. Як повідомляє профільне відомство, даний законопроект дасть змогу країні легально конфісковувати автомобілі, що зареєстровані в росії та Білорусі.

У Мін’юсті пояснили, якщо транспортний засіб не буде перереєстровано або вивезено з Латвії протягом трьох місяців, то будуть санкції, включаючи конфіскацію автомобіля. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Кожен гість, який приїжджає до Латвії, має поважати закони та порядок нашої країни. Перетин кордону Євросоюзу на транспортному засобі, зареєстрованому в росії, а отже, і перебування в Латвії, є порушенням санкцій”, – зазначила Інесе Лібіні-Егнере.

За її словами, якщо авто з російськими та білоруськими номерами не будуть вчасно перереєстровані, їх зможуть конфіскувати на користь України для підтримки її армії на передовій.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначається, що Мін’юст Латвії ґрунтує зміни в законодавчій базі на роз’ясненні Єврокомісії, в якій ідеться про те, що санкції проти росії поширюються на особисті транспортні засоби громадян росії з реєстрацією РФ.
Європейська комісія зазначила, що відповідне та пропорційне застосування санкцій є компетенцією кожної країни-члена. Зміни, заплановані в Латвії, також введуть заборону на транспортні засоби, зареєстровані в Білорусі, враховуючи санкції, введені ЄС проти Білорусі.

Заборона на в’їзд авто з російськими номерами

У вересні 2023 року митниця Німеччини розпочала вилучати у росіян при в’їзді в країну авто з номерами РФ. 10 вересня цього року Європейська комісія підтвердила, що громадянам країни-агресора заборонено в’їзд до країн Євросоюзу на особистих авто, які зареєстровані в РФ.

Починаючи з 17 вересня автомобілі, які зареєстровані в росії, не мають права в’їжджати до Польщі.

20 вересня стало відомо, що Норвегія найближчим часом може закрити в’їзд для російських автомобілів. При цьому в Норвегії вже діє заборона на імпорт автомобілів з російськими номерами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *