Легалізація криптовалют в Україні: коли чекати змін у законодавстві

Легалізація криптовалют в Україні: коли чекати змін у законодавстві

До кінця 2024 року в Україні очікується істотний прогрес у сфері нормативного регулювання криптовалют. Збереження балансу є пріоритетом для всіх сторін: вони не мають наміру ні створити можливості для податкових ухилень, ні надмірно обмежувати галузь регулюванням.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики та член партії “Голос” Ярослав Железняк підкреслив, що законодавці не можуть “просто легалізувати” криптоактиви в Україні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

Уряд спільно з Національним банком, Міністерствами фінансів та цифрової трансформації, а також з Національною комісією, що відповідає за ринок цінних паперів, прагнуть досягти згоди, яка б врівноважувала інтереси різних секторів суспільства.

Згідно зі словами Железняка, існують три основні аспекти, які мають значення для процесу легалізації криптовалют:

  1. Україна прагне уникнути репутації притулку для міжнародних злочинних синдикатів, а також не бажає опинитися у чорному списку FATF. У зв’язку з цим, Уряд звернувся за консультаціями до Міжнародного валютного фонду;
  2. важливо, щоб криптовалюта не перетворилася на канал втрати податкових надходжень, що може призвести до значного зменшення доходів державного бюджету;
  3. сектор криптовалют має залишатися вільним від надмірного регулювання, а учасники ринку не повинні ставати об’єктами надмірної уваги з боку правоохоронних органів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Тому, щоб не писати окремо і кожному: крипту обовʼязково скоро врегулюємо. Сподіваюсь, вже до кінця року буде прогрес. Головне – я взагалі не бачу нікого серед стейкхолдерів державних органів, хто проти чи заважає. Триває нормальна конструктивна професійна дискусія”, – заявив Железняк.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *