Ліквідація ОАСК: кому хочуть передати справи?

Комітет з питань правової політики планує розглянути ініціативу Президента щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва на одному з найближчих засідань.

Про це розповів голова комітету Андрій Костін в ефірі телеканалу “Рада”.

Йдеться про законопроєкт № 5369, який передбачає утворення замість ліквідованого ОАСК Київського міського окружного адміністративного суду із місцем розташування в місті Києві.

Крім того, А. Костін нагадав, що на опрацюванні в комітеті також перебуває законопроєкт № 5067 , яким Президент пропонує передати КАС ВС як суду першої інстанції справи щодо оскарження нормативно-правових актів Кабміну, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України, іншого суб’єкта владних повноважень, повноваження якого поширюються на всю територію України.

Комітет з питань правової політики напрацьовує модель, яка б дозволила поєднати обидві законодавчі ініціативи Зеленського:

  • Касаційному адміністративному суду ВС як суду першої інстанції передати справи від ОАСК щодо оскарження нормативно-правових актів Кабінету Міністрів;
  • інші спори (оскарження актів міністерств, ЦОВВ та регуляторів) – перенести на рівень апеляційного суду як суду першої інстанції.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *