Луценко: Держбюро розслідувань запрацює наприкінці 2018 року

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідування запрацює наприкінці 2018 року. Про це він заявив у п’ятницю, 17 листопада, на брифінгу, передає Еспресо.TV.

“ДБР в повну потугу запрацює лише наприкінці майбутнього року”, – сказав він.

Луценко також допустив, що Рада може змінити умови набору працівників відомства. Зокрема, йдеться про те, щоб новообрані керівники самостійно набирали персонал.

“Відповідна комісія важко, з моєї точки зору надто довго, але таки обрала трьох керівників ДБР. Закон передбачає проходження комісії для всіх інших працівників. Знаю, що в парламенті обговорюється законопроект, який може дати ДБР прискорення. Щоб не ця комісія, а вже новообрані керівники, як це було у випадку НАБУ і САП, самостійно набирали свій персонал”, – повідомив він.

“Звичайно, через тести і конкурси, при потребі через детектор брехні. Це може скоротити створення інституції з року до половини року. Можливо до 7-8 місяців”, – додав він.

Також Луценко нагадав, що згідно з законом, кількість працівників зі старої системи в ДБР не може перевищувати 30%.

Нагадаємо, 16 листопада переможцем конкурсу на посаду голови Державного бюро розслідувань став колишній прокурор зі Львівської області Роман Труба.

Він займався приватною практикою, очолював управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, працював прокурором Пустомитівського району у Львівській області. 

Згідно з декларацією, Роман Труба заробив протягом 2016 року 19,1 тисяч гривень і має нерухомість у Львові та області.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *