Майже 200 позичальників банку «Аркада» хочуть реструктурувати іпотечні борги

Понад 190 позичальників неплатоспроможного банку «Аркада» подали заяви на реструктуризацію боргів за іпотечними кредитами.

«Скористатися умовами реструктуризації можуть усі фізичні особи – позичальники банку «Аркада», які мають заборгованість за кредитними договорами, забезпеченими іпотекою майна або майнових прав на нерухомість», – повідомляє ФГВФО.

Ця програма дозволяє позичальникам, які мають кредит, забезпечений іпотекою – будинком, квартирою чи іншою нерухомістю – виконати свої зобов’язання перед банком на умовах більш вигідних, ніж ті, що передбачені його кредитним договором. Скориставшись нею, боржник має можливість значно знизити фінансове навантаження та зберегти свою позитивну кредитну історію.

Фонд гарантування вкладів запрошує й інших позичальників банку «Аркада», які мають іпотечний кредит і дбають про свою репутацію, взяти участь у програмі реструктуризації.

У листопаді ФГВФО запропонував позичальникам банку «Аркада» скористатись програмою реструктуризації кредитів, які забезпечені іпотекою майна або майнових прав на нерухомість.

Продаж 1,8 млрд грн активів банку «Аркада» розпочнеться в I кварталі 2021 року. З них 700 млн грн або 40% складає вартість головного офісу.

Кредитний портфель банку «Аркада» становить близько 500 млн грн, з яких 150 млн грн – юрособи, 350 млн грн – фізособи.

Станом на 4 грудня загальна сума виплат вкладниками банку «Аркада» перевищила 170 млн грн.

25 серпня НБУ визнав банк «Аркада» неплатоспроможним через зменшення нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального рівня.

26 серпня Фонд гарантування запровадив тимчасову адміністрацію в банку «Аркада» та розпочав процедуру виведення його з ринку.

24 вересня Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Аркада».

25 вересня Фонд розпочав процедуру ліквідації банку «Аркада», яка триватиме до 24 вересня 2023 року включно.

4 вересня суд арештував президента банку «Аркада» на 2 місяці з альтернативою внесення застави в 21 млн грн.

Станом на 1 червня 2020 року президентом і власником 74,8% акцій банку «Аркада» є Костянтин Паливода.

Слідство встановило, що в 2018 році Паливода на посаді голови правління банку «Аркада» разом зі спільниками привласнив 50 млн грн із фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є банк.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *