Макрон запустив податкову реформу у Франції

Президент Франції Еммануель Макрон підписав закони, які суттєво змінюють податкову систему країни. Критики президента з табору лівих сил назвали нововведення “подарунком для багатих”.

Президент Франції Еммануель Макрон підписав три закони, які стосуються суперечливої податкової реформи та реалізації інших важливих пунктів його передвиборної програми. Як зазначив Макрон у суботу, 30 грудня, під час підписання документів у Єлисейському палаці, закони сприятимуть перебудові країни.

Ухвалені нещодавно парламентом країни закони повинні створити стимули для інвестицій та дати поштовх розвитку економіки Франції. Критики нововведень з табору лівих сил назвали їх “подарунком для багатих”, повідомляє агентство dpa. Закон про держбюджет на наступний рік, зокрема, значною мірою скасовує податок на майно – надалі оподатковуватиметься лише володіння нерухомістю. Податок на доходи корпорацій також знижено, а податок на доходи з капіталу тепер стягуватиметься за єдиною ставкою – раніше діяла прогресивна шкала в залежності від розміру таких доходів платника.

Держбюджет Франції на наступний рік відповідає вимогам ЄС щодо верхньої межі дефциту на рівні не вище трьох відсотків – цього цільового показника країною вперше за багато років було досягнуто 2017 року.

Президент Франції підписав 30 грудня також закон, який у довгостроковій переспективі повинен покласти край видобутку викопних видів палива в країні. Цей крок має сприяти досягненню цільових показників, закладених у Паризькій кліматичній угоді. Закон передбачає, що в майбутньому не надаватимуть нові дозволи на розвідку запасів нафти, газу та вугілля у Франції та її заморських територіях, а дію чинних дозволів можна подовжити лише до 2040 року.

Еммануель Макрон обійняв посаду президента Франції в травні цього року і намагається впроваджувати масштабні реформи, зокрема ринку праці, аби зробити економіку країни конкурентоспроможнішою. Франція упродовж багатьох років потерпає від високого рівня безробіття.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *