Масштабна кібератака в США: китайські хакери вивели з ладу мережі найбільших провайдерів

Масштабна кібератака в США: китайські хакери вивели з ладу мережі найбільших провайдерів

Внаслідок кібератаки на США, Китай міг потенційно отримати доступ до інформації з систем, які уряд використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування мереж. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, атаку здійснила хакерська група Salt Typhoon кілька тижнів тому. Вона була спрямована на великі компанії Verizon, AT&T і Lumen Technologies, які обслуговують мільйони американських клієнтів і підприємств. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Найбільше занепокоєння викликає те, що хакери могли отримати доступ до систем, які використовуються федеральним урядом для санкціонованого судом прослуховування телефонних розмов. Прослуховування дозволяє правоохоронним і розвідувальним органам легально контролювати приватні комунікації, як правило, для розслідування злочинів після того, як всі методи розслідування виявилися безрезультатними. Дані, які збирають ці органи, є суворо засекреченими, що робить втручання хакерів потенційно дуже небезпечним.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Розслідування атаки здійснює уряд США разом із аналітиками приватного сектора. Зазначається, таке втручання “викликає занепокоєння”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *