МБРР може надати Україні $300 млн

Кабінет міністрів погодив участь делегації України в переговорах з МБРР для отримання $300 млн позики на подолання наслідків COVID-19.

Відповідне рішення уряд схвалив на позачерговому засіданні 20 листопада.

«На сьогоднішньому позачерговому засіданні Кабмін схвалив проєкт розпорядження президента України «Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародними банком реконструкції та розвитку щодо укладення угоди про позику між Україною та МБРР», а також проєкт відповідного розпорядження уряду», – повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Документом передбачається визнати за доцільне залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проєкту «Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, та залучити $300 млн для проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Позика надасть можливість Україні залучити додаткові кошти задля покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг.

Для цього планується:

– запровадження надзвичайних грошових трансфертів для осіб та домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію COVID-19;

– підтримки бідних домогосподарств за допомогою існуючої в країні Програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

– зміцнення систем та інституцій надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.

У травні Кабмін погодив залучення $350 млн позики від МБРР на відновлення економіки.

У червні Україна розпочала реалізацію земельної реформи, за якою МБРР надає $200 млн позики.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *