Мешканцю Кропивницького засуджено на 15 років за активну участь у коригуванні обстрілів

Мешканцю Кропивницького засуджено на 15 років за активну участь у коригуванні обстрілів

Суд визнав мешканця Кропивницького винним у коригуванні російських ракетних ударів по місту. Про це повідомляють Служба безпеки України, що розслідувала справу, та Кіровоградська обласна прокуратура.

За частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) чоловіка засудили до 15 років тюрми з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“За вказівкою російської спецслужби агент мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій в обласному центрі. За сигналами “маячка” окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту”, – зазначають в спецслужбі.

Мешканцю Кропивницького засуджено на 15 років за активну участь у коригуванні обстрілів
Її співробітники затримали фігуранта наприкінці січня поточного року безпосередньо під час встановлення ним GPS-“навідника” на міську електропідстанцію. В прокуратурі ж кажуть, що чоловік і перед цим встановлював такі пристрої на енергооб’єкти.
“Працюючи в інтересах російської військової розвідки, він здавав дані про енергооб’єкти, розташовані в межах Кропивницького, та встановлював GPS-трекери на електричні підстанції для подальшого корегування по ним ракетних ударів”, – йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За даними СБУ, засуджений нині мешканець облцентру був дистанційно завербований Федеральною службою безпеки РФ після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *