«Метінвест» у першому кварталі скоротив виручку на 11%

Metinvest B.V., материнська компанія групи «Метінвест», у першому кварталі скоротила консолідовану виручку на 11% у порівнянні з січнем-березнем минулого року – до $2,5 млрд.

Про це свідчать попередні фінансові результати, опубліковані на сайті групи.

Причина – зниження цін реалізації металопродукції, вплив пандемії коронавірусу на ділову активність, а також зменшення попиту на сталь.

Виручка металургійного сегмента Metinvest B.V. у січні-березні становила $2,018 млрд, що на 14% менше у порівнянні з відповідним періодом 2019-го.

EBITDA групи за три місяці впала на 14%, до $373 млн. EBITDA металургійного сегмента, навпаки, збільшилася на 5%, до $166 млн. Маржа EBITDA залишилася без змін – на рівні 15%.

Капітальні інвестиції групи за перший квартал скоротилися на 25% у порівнянні з відповідним періодом минулого року – до $148 млн.

Заборгованість Metinvest B.V. збільшилася на 2% у порівнянні з першим кварталом минулого року – до $3,107 млрд. Обсяг грошових коштів з початку року зріс на 20%, до $328 млн.

За підсумками 2019 року Metinvest B.V. скоротила чистий прибуток на 71% у порівнянні з 2018 роком – до $341 млн. Виручка у 2019 році становила $10,7 млрд, що на 9% менше, ніж у попередньому році.

ТОВ «Метінвест Холдинг» – керуюча компанія групи «Метінвест». Основними акціонерами «Метінвесту» є група СКМ (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *