Міф про небезпечний сир в Україні розкрито: куди з Франції поїхав продукт із стафілококом

Міф про небезпечний сир в Україні розкрито: куди з Франції поїхав продукт із стафілококом

Напередодні RASFF повідомляла, що до України із Франції завезли небезпечний сир. Держспоживслужба спростовує завезення в Україну сиру, в якому виявлено стафілокок.

Як повідомила прес-служба відомства, 19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) № 2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму “стафілокок коагулазопозитивний” в сирі, що експортувався з Франції. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Проте в повідомленні № 2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначається, що 20 грудня 2023 року Держпродспоживслужбою надіслано запит команді RASFF при Європейській Комісії стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України та отримано відповідь, що даний вантаж до України не відправлявся.

Небезпечний сир в Україні – про що йшла мова

Напередодні Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) повідомляла, що до України завезли небезпечний сир, в якому виявлено патогенні мікроорганізми “стафілокок коагулазопозитивний”. Йшлось про сир Reblochon de Savoie, який потрапив на прилавки експортом з Франції.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *