Мільйонери з Грушевського: хто найбільше заробив у 2017 році (інфографіка)

Очолює рейтинг народний депутат від партії “Опозиційний блок” Вадим Новинський, якого вже не перший рік називають одним із найбагатших людей України. Протягом 2017 року він подав 9 декларацій про суттєві зміни у майновому стані, у яких повідомив про доходи на загальну суму майже 165 млн гривень. Їх основу складають близько 132 млн дивідендів. Також Новинський задекларував понад 2,5 млн гонорарів. І ще понад 30 млн нардеп просто позичив у ТОВ “Смарт-Нерудпром”, кінцевим бенефіціарним власником якого є він сам.

Мільйонери з Грушевського: хто найбільше заробив у 2017 році (інфографіка)

Із 3-мільйонним відставанням від Новинського, срібло завойовує його колега-парламентар Ігор Котвіцький. Знову ж понад 145 млн доходів Котвіцькому принесли дивіденди, майже 12 млн – проценти і близько 4 млн – продаж рухомого майна.

Замикає трійку фіналістів із показником у 143,8 млн депутат Київської міської ради, власник мережі супермаркетів “Фуршет” Ігор Баленко. Проте більшу частину його доходів склав зовсім не бізнес, а 89 млн позики і 49 млн доходу від повернення боргів. Підприємницька діяльність у цьому списку йде на третьому місці і принесла Ігорю Баленку лише 3,36 млн гривень.

Четверте місце рейтингу із 132-мільйонним доходом посів нардеп Сергій Мартиняк. Знову ж таки, їх основну частину склали дивіденди, дохід від повернення боргів і здачі майна в оренду. А на п’ятому місці опинився ще один народний депутат Володимир Зубик. Він у цьому році заробив понад 88 млн за рахунок продажу цінних паперів і корпоративних прав й ще 12 млн – від продажу нерухомості.

Також до топ-10 потрапили ще три парламентарі Олег Лаврик, Геннадій Бобов і Максим Єфімов, депутат Ірпінської міської ради Ігор Оверко та мер Чернігова Владислав Атрошенко.   

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *