Мін’юст підтримав наказ Міносвіти: відстрочка для аспірантів більше не діє

Мін’юст підтримав наказ Міносвіти: відстрочка для аспірантів більше не діє

Міністерство юстиції не скасовуватиме накази Міносвіти 909 та 910 від 24 червня, за якими, серед іншого, навчання в аспірантурі за контрактом більше не дає право на відстрочку.

У відповідь на повідомлення Державної регуляторної служби від 19 липня, яка визнала за потрібне провести перевірку цих наказів, Мін’юст зазначає, що відсутні обставини, визначені ч. 1 ст. 25 Закону “Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” для скасування рішення про державну реєстрацію цих наказів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Слід зазначити, що Державна регуляторна служба радила Мін’юсту скасувати державну реєстрацію наказів про позбавлення аспірантів-контрактників права на відстрочку від мобілізації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Державний регулятор дійшов висновку, що положення наказів МОН порушують кілька міжнародних договорів та угод, ратифікованих Україною, щодо обмеження права на освіту, не забезпечують вимоги щодо рівності та недискримінації, а також не дотримуються принципів пропорційності та обґрунтованості обмежень в умовах військового стану”. , – Говорилося в документі ДРС.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *