Міненерго засудило “Енергоатом” за те, що той продав електрику по низьких цінах Коломойському

Відомство буде формувати нові правила аукціонів з продажу електроенергії.

МіненергоколомойськийаукціонелектроенергіяЕнергоатом

Міненерго створювати нові правила формування пакетів лотів, які НАЕК “Енергоатом” та інші державні генерації виставляють на аукціони для продажу за двосторонніми договорами. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

“Ситуація, що відбулася під час аукціонів у п’ятницю є неприпустимою. НАЕК “Енергоатом” 11 вересня на аукціоні об’єднав лоти в пакет 1000 МВт, що в результаті призвело до обмеження конкуренції, а держпідприємство продало електроенергію за цінами нижче ринкових. Це призводить до фінансових втрат державного підприємства. Міністерство енергетики не може допустити подібної політики держкомпанії”, – йдеться у повідомленні.

Завтра, 15 вересня, Міненерго проведе засідання аукціонного комітету, на якому ініціюватиме нові правила проведення торгів, щоб забезпечити достатню конкуренцію на торгах (і, відповідно, вищу ціну) і водночас можливість продавати у достатніх обсягах, аби уникнути небалансів.

Нагадаємо, “Енергоатом” об’єднав всі заявлені на аукціоні лоти електроенергії в один пакет 1000 МВт і за ціною, що нижче ринкової продав компанії “Юнайтед Енерджі” з групи Ігоря Коломойського.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *