Мінфін звільнив голову наглядової ради оператора ГТС

Міністерство фінансів припинило повноваження голови наглядової ради АТ «Магістральні газопроводи України» через неналежну роботу.

«Міністерством фінансів, як єдиним акціонером АТ «Магістральні газопроводи України», на річних загальних зборах було прийнято рішення про припинення повноважень члена наглядової ради товариства, який є головою наглядової ради товариства. Підставою для прийняття такого рішення стала неналежна організація роботи наглядової ради АТ», – повідомляє пресслужба Мінфіну.

При цьому зазначається, що наглядова рада в складі всіх інших членів продовжує працювати, забезпечуючи виконання покладених на неї функцій.

«У складі наглядової ради зберігається баланс більшості незалежних членів, як це передбачено кращими практиками та стандартами корпоративного управління», – йдеться в повідомленні.

Водночас для формування повного складу наглядової ради АТ Міністерство фінансів починає відбір кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради та члена наглядової ради – представника держави шляхом відкритої прозорої процедури з залученням Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (номінаційного комітету).

У самому АТ «Магістральні газопроводи» повідомили, що Міністерство фінансів припинило повноваження голови наглядової ради Вольтера Больтца в зв’язку з неналежною організацією роботи наглядової ради МГУ.

«Припинення повноважень Вольтера Больтца не матиме негативного впливу на роботу оператора ГТС України», – зазначив заступник голови наглядової ради Адомас Аудіцкас.

Наразі наглядова рада МГУ складається з п’яти членів, а саме трьох незалежних директорів – Фабріса Нуайлена, Яна Чадама та Каріни Лучінкіної та двох представників держави – Адомаса Аудікаса та Віктора Пинзеника. Новий незалежний член буде обраний на прозорому конкурсі номінаційним комітетом.

У лютому 2018 року Вольтер Больтц, який працював в австрійському регуляторному органі E-Control, був обраний головою наглядової ради МГУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *