Міністр Криклій затягує реформу “Укрзалізниці” – ЗМІ

Дії міністра інфраструктури щодо реформування «Укрзалізниці» більше схожі на саботаж, зокрема він не наполягає на прийняття необхідного для цього законопроекту «Про залізничний транспорт», а проект закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту» і зовсім був відкликаний ним з парламенту.

«Його абсолютно влаштовує формат «чорної діри», в якому перемішано все на світі: інфраструктура, пасажирські перевезення, вантажні перевезення, управління вагонним господарством, ремонт локомотивів і вагонів і т. д. В рамках реформи все це повинно бути розділено на бізнес-сегменти. Всюди, крім інфраструктури, створені умови для конкуренції. Тільки так можна забезпечити ефективність роботи залізниці, підвищити якість і уникнути необґрунтованого зростання цін. В ході перетворень доведеться відкрити ринок для приватних гравців», – йдеться в матеріалі.

На думку автора, міністру не вдалося викорінити корупцію в «Укрзалізниці», але вдалося її очолити. Зокрема, за його словами, міністр разом з друзями створив тіньової офіс, який заробляє на держпідприємстві.

Нагадаємо, згідно з даними Госаудитслужбы, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» та його 24-х філій за період з 01.01.2018 за 30.09.2019 року в роботі підприємства виявлено порушень на суму 11,8 млрд грн, що негативно вплинуло на його фінансово-господарську діяльність.

Раніше екс-міністр транспорту і зв’язку Євген Червоненко заявив, що дії міністра інфраструктури Владислава Криклія спрямовані лише на особисте збагачення, а його ініціативи призведуть до зростання корупції і розвалу «Укрзалізниці».

У свою чергу народний депутат України, член комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко заявив, що якщо міністр інфраструктури не подолає системну корупцію в «Укрзалізниці», депутати ініціюватимуть питання про його заміну.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *