Міністр оборони США розповів, як на ситуацію в Україні вплине летальна зброя

Військова роль Сполучених штатів Америки в Україні не буде змінюватись. Про це міністр оборони США Джим Маттіс заявив у п’ятницю в ході спілкування з представниками преси. Слова голови Пентагону наводить Джефф Селдін, кореспондент “Голосу Америки” у Пентагоні.

“Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні еволюціонуватиме. Зараз там перебувають наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України у відповідності до стандартів НАТО, і причина цього у тому, що ми хочемо переконатись, що збройні сили України служать інтересам народу України”, – цитує слова Маттіса кореспондент “Голосу Америки”.

Міністр оборони США також прокоментував вплив на ситуацію в Україні летальної зброї, яку Вашингтон у грудні офіційно погодився продати офіційному Києву.

“Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя”, – заявив Маттіс.

У грудні стало відомо, що Державний департамент надав ліцензію на продаж Україні потужних снайперських гвинтівок. Пізніше у зовнішньополітичному відомстві США також заявили про готовність надати Україні потужніші оборонні озброєння.

Американські ЗМІ, з посиланнями на численні джерела у Держдепі, також заявляли про план президента США Дональда Трампа погодити продаж Україні протитанкових переносних ракетних коплексів “Джавелін”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *