Міноборони закликало СБУ перевірить постачальника неякісних продуктів для ЗСУ

Міноборони закликало СБУ перевірить постачальника неякісних продуктів для ЗСУ

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супровідних документів одним із постачальників продуктів харчування для ЗСУ. Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів харчування до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника”, – йдеться в повідомленні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

За попередніми даними перевірки, в серпні 2024 року цей контрагент поставив до однієї з військових частин Сумської області консерви м’ясні стерилізовані “Свинина тушкована” із супровідними документами, які мають ознаки можливої підробки.

Зокрема, у пакеті документів була копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Раніше журналісти NGL.media виявили, що одна з лабораторій Міноборони схвалила постачання ЗСУ майже 11 000 бляшанок тушкованої свинини. Незалежна експертиза показала, що продукти, які отримували бійці, непридатні до вживання.

Журналісти припустили, що або постачальник та виробник брешуть про висновок лабораторії, або в лабораторії його сфальсифікували.

У червні 2024 року Міноборони запобігло постачанню майже 340 тонн неякісних продуктів, а в липні – 210 тонн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *