«Місто 12 зірок»: визнання Радою Європи внеску українських міст у розвиток місцевої демократії

19 лютого 2018 р. у Страсбурзі під час Європейського тижня місцевої демократії за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи відбулося щорічне координаційне засідання міст, що беруть участь у реалізації цієї загальноєвропейської акції.

У заході взяли участь делегації 20 міст з 8 країн, в тому числі представники Харкова, Києва та Львова, які презентували заходи, що проводилися для підвищення обізнаності громадян щодо місцевої демократії, ролі місцевих рад та можливостей, що надаються демократією за участю громадян.

За результатами проведення Європейського тижня місцевої демократії у 2018 році, міста Харків, Київ та Львів здобули статус «Місто 12 зірок», про що українським представникам були вручені відповідні сертифікати.

Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, під час якої місцеві органи влади організовують публічні заходи для зустрічей та спілкування зі своїми громадянами з поточних питань з метою сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Статус «Місто 12 зірок» надається за особливий внесок в справу підвищення обізнаності громадян щодо місцевої демократії, ролі місцевих рад та можливостей, що надаються завдяки участі громадськості.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *