Можливе позбавлення громадянства для громадян Молдови, які потрапили під міжнародні санкції

Можливе позбавлення громадянства для громадян Молдови, які потрапили під міжнародні санкції

Парламент Молдови ухвалив законопроєкт, який визначає процедуру позбавлення громадянства Молдови осіб, що потрапили під міжнародні санкції. Згідно з повідомленням Newsmaker, у п’ятницю, 12 квітня, було проведено голосування, на якому поправки до закону про застосування міжнародних санкцій підтримали 52 депутати від партії “Дія і солідарність” (PAS).

Згідно з новим законопроєктом, Служба інформації та безпеки матиме можливість розглядати можливість позбавлення громадянства осіб, які підпадають під міжнародні санкції, і, у відповідності до обставин, ініціювати процедуру позбавлення громадянства. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Депутат PAS Василе Гредінару пояснив: ” Йдеться про певні дії, які відповідні органи мають застосувати у ситуації, коли можуть застосовуватися положення ст. 23 закону про промадянство Молдови (статтею визначено підстави позбавлення громадянства у виняткових випадках – Ред.). У даному випадку СІБ передає інформацію Агентству держпослуг, яке ініціює процес. А далі є закон про громадянство Молдови, де визначені мотив і процедура [позбавлення громадянства]”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За словами депутата, ця ініціатива спрямована на боротьбу з громадянами, які протидіють інтересам країни та співпрацюють з іноземними державами. “Це злочини, які можуть стати підставою для позбавлення громадянства Молдови. І так, я вважаю, що тих громадян, які працюють проти інтересів Молдови та в інтересах іноземної держави, позбавлення громадянства – це найменше покарання, яке можна запропонувати”, – додав він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *