МТБанк купує білоруський Idea Bank

Польський Getin Holding S.A., якому належить 100% акцій Idea Bank Belarus оголосив про його продаж «Мінському транзитному банку» (МТБанк, Білорусь).

Згідно повідомленню Getin на сайті Варшавської фондової біржі, угоду підписано 1 квітня, ціна продажу склала $19,3 млн.

«Правління компанії Getin Holding SA (емітент) повідомляє, що у зв’язку із задоволенням усіх умов, викладених в договорі про умовний продаж акцій, підписаний 26 лютого 2021 року емітентом та Getin International SA, що базується у Вроцлаві (GISA), в якості продавців із ЗАТ «Мінський транзитний банк» (МТБ), що базується в Мінську (Білорусь), набувачем сьогодні, тобто 1 квітня 2021 року, емітент та GISA підписали з МТБ договори про продаж усіх акцій ЗАТ «Ідея Банк» (Idea Bank Belarus), що базується в Мінську (Білорусь)», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, в липні Альфа-Банк Білорусь цікавився купівлею білоруського Ідея Банку, який також виставлений на продаж. Але його обійшов білоруський МТБанк, що належить сім’ї Олексиних. Він отримав право укласти договір купівлі Ідея Банку до 2 квітня 2021 року.

Також Getin Holding, якому належить 100% акцій українського Idea Bank, оголосив про відмову українського гравця від покупки банку та розпочав новий пошук.

5 лютого Getin Holding оголосив, що підписав угоду з учасником торгів, що працює на українському ринку, в якому він дозволив йому провести ретельну перевірку Ідея Банку та NFS і надав учаснику торгів ексклюзивність для переговорів про придбання цих компаній за період до 30 квітня 2021 року.

У грудні 2019 року Getin Holding заявив про наміри продати український Idea Bank інвестиційній компанії Dragon Capital.

Після цього Getin Holding оголосив про продаж 100% акцій Ідея Банку групі компаній Dragon Capital майже за 1,4 млрд грн ($58,5 млн), що складає близько 1,6 капіталу.

Однак у червні сторони розірвали договір, оскільки не змогли протягом встановленого терміну узгодити ціну продажу Ідея Банку, яка змінилася через коронакризу.

Після цього Dragon Capital отримав дозвіл на купівлю Юнекс Банку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *