МТСБУ розпочинає виплати за страховика «Київ РЕ»

Моторне (транспортне) страхове бюро розпочинає виплати за зобов’язаннями ТДВ «СК «Київ РЕ» за шкоду, заподіяну майну.

Згідно повідомленню МТСБУ, 1 серпня 2019 року страхова компанія втратила право укладати договори ОСЦПВ у зв’язку з втратою статусу асоційованого члена МТСБУ.

Відшкодування за невиконаними зобов’язаннями страховика буде здійснюватися як спосіб виконання МТСБУ зобов`язання з повернення СК «Київ РЕ» залишку коштів його гарантійного внеску до фонду захисту потерпілих (ФЗП) МТСБУ. Такі виплати МТСБУ не відносяться до регламентних виплат і здійснюються Бюро добровільно за рішенням органу управління.

Прийом документів для здійснення виплат за шкоду, заподіяну майну потерпілих-фізичних осіб, триватиме з 1 жовтня по 31 грудня 2020 року. Документи необхідно надіслати поштою на адресу МТСБУ: 02002, Київ-2, а/с 272.

Граничну суму відшкодування на одного потерпілого визначить президія МТСБУ з урахуванням отриманих Бюро заяв та розміру наявного залишку коштів гарантійних внесків страховика у ФЗП.

Виплати здійснюватимуться з урахуванням наступного:

– заява про виплату страхового відшкодування подається фізичною особою-потерпілим або його представником чи спадкоємцем (форма заяви);

– договір страхування укладений «СК «Київ РЕ» не пізніше ніж 2 серпня 2019, початок дії такого договору не пізніше 02.08.2019;

– шкода нанесена життю, здоров’ю або майну потерпілого–фізичної особи;

– одержувачем виплат є виключно потерпілі–фізичні особи, яким заподіяна шкода, їх законні представники чи спадкоємці;

– страхові виплати здійснюються за заявами, що надійдуть до МТСБУ до 30 грудня 2020 року;

– виплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну потерпілих-фізичних осіб, здійснюються у розмірі оціненої шкоди, але не вище визначеної президією МТСБУ граничної суми виплати страхового відшкодування на одного потерпілого.

Бюро нагадує, що в частині відшкодування шкоди, завданої життю та/або здоров’ю потерпілого, МТСБУ здійснює відшкодування в межах залишку коштів ТДВ «СК «Київ РЕ» в фонді захисту потерпілих незалежно від дати подання заяви на виплату.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *