МТСБУ затвердила граничну суму виплат за зобов’язаннями СК “Європейський страховий союз”

Рішенням Президії МТСБУ від 22 березня 2018 року затверджено граничну суму виплати потерпілим за договорами ОСЦПВ, укладеними з СК “Європейський страховий союз”.

Рішення про виплату прийняте відповідно до Положення про порядок виплат потерпілим за зобов’язаннями колишніх членів МТСБУ, по відношенню до яких не здійснюються процедури ліквідації (банкрутства) за рахунок залишку їх базових гарантійних внесків у фонді захисту потерпілих(ФЗП), затверджене Президією МТСБУ у лютому 2017 року.

Прийом документів від  потерпілих за зобов’язаннями СК» Європейський страховий союз» здійснювався з 1 грудня 2017 року по 28 лютого 2018 року.

Загальний розмір відшкодувань потерпілим, заявлених до МТСБУ, склав близько 30 млн. грн. Оскільки наявних в МТСБУ коштів у вигляді гарантійних внесків СК “Європейський страховий союз” недостатньо для задоволення вимог потерпілих у повному обсязі, Президія МТСБУ визначила граничні суми виплати, в межах яких МТСБУ може на цьому етапі задовольнити вимоги потерпілих. Розрахунок граничних сум відбувався на основі кількості поданих звернень, заявленої суми збитків та суми коштів страховика у ФЗП.

Гранична сума виплати визначена у розмірі 6 тис. грн.

Потерпілі, що не звернулись у встановлені строки до МТСБУ, або ті, чиї звернення буде задоволено частково – зможуть в подальшому звернутись до МТСБУ та отримати повну суму відшкодування після завершення процедури банкрутства та/або ліквідації  СК»Европейський страховий союз».

«Виплати  більшості потерпілим на даному єтапі є частковими. Для отримання ними  відшкодувань  у повному обсязі, за нинішнім законодавством, необхідно дочекатись закінчення процедури банкрутства та/або ліквідації страховика. У Верховній Раді зараз зареєстровано зміни до Закону «Про ОСЦПВ», прийняття яких дозволить МТСБУ розпочати виплати одразу після виключення страховика з членів МТСБУ , що дозволить потерпілим оперативно отримати страхові відшкодування”,- заявив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

МТСБУ продовжить практику виплати відшкодувань за боргами страховиків, що втратили членство в МТСБУ, і по відношенню до яких не здійснюються процедури ліквідації (банкрутства).Про початок прийому документів за зобов’язаннями інших страховиків буде повідомлено додатково на сайті МТСБУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *