МВФ оцінив роботу Мінфіну з управління фіскальними ризиками

Експерти Міжнародного валютного фонду продовжать співпрацювати з Міністерством фінансів України у сфері розбудови системи управління фіскальними ризиками.

У міністерстві з 30 листопада по 15 грудня 2020 року працювала технічна місія МВФ з питань управління фіскальними ризиками та управління гарантіями, повідомляє Мінфін.

Основним завданням місії було оцінка результатів роботи Мінфіну за вказаними напрямами та проведення зустрічей з основними стейкхолдерами.

Під час роботи місії МВФ відбулися зустрічі з представниками НБУ, Мінекономіки, Міненерго, Фонду держмайна та інших відомств, на яких обговорювались питання впливу на держбюджет фіскальних ризиків у відповідних сферах діяльності.

Також відбулись зустрічі з представниками 7 державних компаній, зокрема НАК «Нафтогаз України», АТ «Укрзалізниця», ДП «НАЕК «Енергоатом», НЕК «Укренерго». Темами цих зустрічей були результати діяльності компаній у поточному році, проблеми та ризики, які можуть вплинути на показники державного бюджету, вжиття своєчасних заходів з мінімізації таких ризиків, а також перспективи розвитку державних компаній.

За підсумками зустрічей експерти МВФ відзначили прогрес Мінфіну у розбудові системи управління фіскальними ризиками та висловили готовність у подальшому надавати технічну підтримку, зокрема з питань підготовки інформації про фіскальні ризики для її включення до складу бюджетної документації, проведення стрес-тестування діяльності суб’єктів господарювання, оцінки фіскальних ризиків при наданні державних гарантій та підготовки рекомендацій щодо мінімізації фіскальних ризиків.

За результатами підсумкової зустрічі представників місії з міністром фінансів Сергієм Марченко, яка відбулась 14 січня, досягнуто домовленості щодо продовження тісної співпраці у сфері управління фіскальними ризиками в Україні.

Нагадаємо, 21 грудня місія МВФ розпочала свою роботу в Україні для першого перегляду програми stand-by.

Місія буде дистанційною – через вебзв’язок – і матиме перерву. Вона розпочалася перед католицьким Різдвом, і продовжиться після святкування Нового року.

11 січня місія МВФ з першого перегляду угоди співпраці з Україною відновила роботу в дистанційному форматі.

Уряд сподівається отримати черговий транш у $700 млн у лютому-березні 2021 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *