МВФ оцінив світові збитки від коронакризи в $30 трлн

Орієнтовні збитки для глобальної економіки від пандемії COVID-19 можуть скласти $28 трлн у вигляді втраченого ВВП впродовж наступних 5 років.

Про це заявила директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва на щорічній зустрічі із Всесвітнім банком.

«Протягом наступних п’яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у $28 трлн втраченого валового внутрішнього продукту», – зауважила вона.

Георгієва зазначила, що за дев’ять місяців різко зросли показники безробіття, бідності та суттєво підвищився ризик для економік країн з низьким доходом.

«Ми очікуємо падіння показників економічного зростання до мінус 4,4% цього року. Попри те, що в наших прогнозах є величезна доля невизначеності, ми все ж передбачаємо часткове й нерівномірне відновлення в 2021 році», – наголосила вона.

За оцінками МВФ, глобальне економічне зростання наступного року очікується на рівні 5,2%.

«У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в $1 трлн, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми зупинили виплату боргів для найбідніших країн-членів і мобілізували $21 млрд для кредитування на безвідсотковій основі», – додала Георгієва.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *