МВФ пояснив покращений прогноз щодо економіки України і попередив про ризики

Перегляд прогнозу щодо ВВП України, який в Міжнародному валютному фонду поліпшили, обумовлений економічними показниками України у другому кварталі цього року, зокрема, щодо роздрібної торгівлі та споживання. Але ризики на тлі пандемії залишаються.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер, передає УНН.

“Це (перегляд прогнозу в бік поліпшення – ред.) відображає кращий результат у другому кварталі. Ми побачили, що роздрібна торгівля і споживання відновлюються швидше, ніж ми очікували, і тому ми поліпшили наш прогноз у порівнянні з червневими прогнозами. Але ми також повинні пам’ятати, що ризики погіршення ситуації залишаються виключно високими. Нам потрібно побачити, як буде розвиватися друга хвиля (пандемії – ред.), який вплив вона матиме на економіку і корпоративні баланси. Це те, що ми уважно відстежуємо разом з урядом України “, – зазначив Каммер.

Також він нагадав, що МВФ почав програму Standby на 5 мільярдів доларів з Україною в червні. З його слів, вона підтримує макроекономічну стабільність, а також реагування на коронакризу та низку реформ, які необхідно провести протягом 18-місячного періоду дії програми.

“Ми дуже тісно працювали з урядом протягом останніх кількох місяців, як в плані реалізації реформ, так і щодо їхніх зобов’язань за меморандумом і досягнення цілей, які ми встановили в програмі. Ми тісно співпрацюємо з ними в плані імплементації та виконання цих зобов’язань, і ця співпраця буде продовжуватися”, – сказав він, коментуючи очікування українського уряду наступного траншу за новою програмою ще до кінця року.

Нагадаємо, у жовтні МВФ покращив прогноз щодо падіння ВВП України у 2020 році – з 8,2% до 7,2%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *