МВФ прокоментував призначення Шевченка головою НБУ

Міжнародний валютний фонд привітав призначення нового голови Національного банку України.

«Сьогодні пана Кирила Шевченка було затверджено головою Національного банку України. Ми бажаємо йому успіху у керма Нацбанку за цих складних економічних умов», – повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Він нагадав, що упродовж останніх років ефективне проведення НБУ грошово-кредитної, курсової та фінансової політики посилили економіку України.

«Надважливо, щоби незалежність Нацбанку та притаманний НБУ високий рівень професіоналізму були убезпечені і за керівництва нового голови», – зазначив він.

Верховна Рада сьогодні підтримала призначення голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка головою Національного банку України.

Відповідне подання президента підтримали 332 депутати.

Кирило Шевченко повідомив, що підтримує політику НБУ, яка спрямована на забезпечення макроекономічної та макрофінансової стабільності.

Хто такий Кирило Шевченко? (повне досьє).

На ранковому засіданні фінансового комітету Шевченко обіцяв не допустити неконтрольовану інфляцію та емісію гривні, а співробітництво з МВФ, за його словами, «сьогодні є необхідним для подальшої роботи фінансової системи нашої країни».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *