Митники конфіскували посилку до США з унікальними порцеляновими фігурками та документами XIX-XX століть

Митники конфіскували посилку до США з унікальними порцеляновими фігурками та документами XIX-XX століть

Експерти вважають, що в Музейному фонді важко відшукати аналогічного роду документальний комплекс, за яким можна було б проілюструвати одночасно події та явища історії України того періоду.

Київські митники вилучили цінну посилку, наповнену культурними та історичними цінностями, яка мала відправитися до Сполучених Штатів Америки. Посилка містила чотири порцелянові скульптурки та дев’ятнадцять документів та фотографій з ознаками старовини, – повідомляє Державна митна служба України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Юридична Газета».

Згідно з результатами експертизи, чотири порцелянові скульптурки виявилися українською радянською скульптурною пластикою малих форм 50-70-х років ХХ століття. Вони були виготовлені на провідних порцелянових виробництвах України, таких як Київський експериментальний кераміко-художній завод та Городницький порцеляновий завод. Зокрема, три з цих скульптурок мають історичну та культурну цінність.

Сім документів та фотографій, відносяться до періоду 1891-1925 років та належать родині Сушкових, репрезентують актуальні суспільно-політичні процеси української історії. Додатково, було вилучено дванадцять інших документів та фотографій, що мають історичну цінність та стосуються подій, пов’язаних із територією України, зокрема, з часу становлення радянської державності та індустріалізації 1930-1940-х років.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Згідно з чинним законодавством України, на вивезення культурних цінностей за кордон потрібне відповідне свідоцтво Міністерства культури України. Такого дозвільного документу в митників на цю посилку не було.

Митники конфіскували посилку до США з унікальними порцеляновими фігурками та документами XIX-XX століть Митники конфіскували посилку до США з унікальними порцеляновими фігурками та документами XIX-XX століть

Зараз культурні та історичні цінності були вилучені і передані на проведення експертизи в Національний музей історії України для подальшого розгляду. Митники склали протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України стосовно громадянина, який намагався вивезти ці цінності без відповідних дозвільних документів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *