На розмінування сільськогосподарських земель уряд виділив додаткові 3,5 мільярда гривень

На розмінування сільськогосподарських земель уряд виділив додаткові 3,5 мільярда гривень

Кабінет міністрів виділяє 3,5 млрд грн на гуманітарне розмінування сільськогосподарських земель. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, в Україні вже обстежено, розміновано та повернуто у використання 310 тисяч гектарів таких земель. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

На розмінування сільськогосподарських земель уряд виділив додаткові 3,5 мільярда гривень

“Держава виділяє 3,5 млрд грн на проєкт гуманітарного розмінування. Вже працює 47 операторів протимінної діяльності та понад 2,2 тис. саперів. Є в наявності 109 машин для розмінування, ще 68 – законтрактовано. Наше завдання – якнайшвидше повернути всі землі аграріїв у використання”, – зазначив він.

Шмигаль додав, що уряд також продовжує підтримувати й меліорації земель, на що в бюджеті цьогоріч закладено 200 млн грн. Заплановано побудувати та відновити меліоративні системи на площі до 8 тисяч гектарів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На початку липня повідомлялося, що з початку року українські сапери обстежили понад 171,7 тис. га сільськогосподарських земель, запланованих до першочергового обстеження та розмінування. Понад 156,6 тис. га – повернули аграріям в господарське використання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *