На вимаганні хабара викрито двох співробітників поліції Києва

За видачу двох довідок власнику автомобіля оперативники одного з районних управлінь поліції Києва запросили тисячу доларів CША. Оперативникам внутрішньої безпеки НПУ стало відомо про неправомірні дії поліцейських. При сприянні керівництва столичної поліції недобросовісних співробітників затримали одразу після передачі їм неправомірної вигоди.

У червні 2016 року невідомі особи незаконно заволоділи автомобілем «Volksvagen Passt CC» у Печерському районі Києва. Власник машини звернувся до поліції. За фактом події було розпочато кримінальне провадження. Викрадену автівку знайшли поліцейські Дніпропетровщини. Правоохоронці передали її столичним колегам, а ті, в свою чергу – законному власнику.

Пізніше власник іномарки звернувся до співробітників кримінальної поліції районного підрозділу, які супроводжували матеріали цієї справи. Чоловік попросив видати йому документи про те, що його транспортний засіб не перебуває в розшуку, а також про факт викрадення і виявлення його автомобіля. За надання зазначених документів оперативники запросили у чоловіка одну тисячу доларів США, однак згодом зменшили суму до 600 доларів.

Інформація стала відома працівникам Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Прокуратурою столиці за викритим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За сприяння керівництва поліції Києва працівники ДВБ НПУ та прокуратури затримали 22-річного лейтенанта поліції та 26-річного старшого лейтенанта поліції в порядку ст. 208 КПК України. Затримання відбулось у службовому кабінеті одразу після передачі коштів. Наразі поліцейським вже оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Офіційний сайт Національної поліції

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *