НАБУ допомогло АМКУ викрити змову учасників тендеру з ремонту Шулявського мосту в Києві

Інформація  від детективів НАБУ допомогла Антимонопольному комітету України (АМКУ) викрити змову двох компаній-учасниць процедур закупівель будівельних послуг для трьох об’єктів у місті Києві. За спотворення результатів тендеру Київське обласне територіальне відділення АМКУ наклало на них штраф на загальну суму майже 262 млн грн та заборонило брати участь у публічних закупівлях упродовж найближчих трьох років.

Дані, які стали підґрунтям для рішення АМКУ, детективи Національного бюро здобули під час досудового розслідування можливих зловживань при реконструкції Шулявського шляхопроводу, зокрема, йдеться про відомості, що вказували на можливу пов’язаність учасників закупівлі — ТОВ «Північно-український будівельний альянс» та ТОВ «Спецбуд-Плюс».

Згодом, Київське територіальне відділення АМКУ провело своє розслідування, яке підтвердило факт змови згаданих компаній не лише у випадку Шулявського шляхопроводу, а й ще двох об’єктів: будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та реконструкції гімназії № 59 імені О.М. Бойченка в Голосіївському районі м. Києва.

За спотворення результатів закупівель з:

  • реконуструкції Шулявського шляхопроводу кожна з компаній отримала штраф у 56 млн грн;
  • будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова: ТОВ «Північно-український будівельний альянс» — штраф у 56,16 млн грн, ТОВ «Спецбуд-Плюс» — у 63,19 млн грн;
  • реконструкції гімназії № 59 імені О.М. Бойченка  — штраф у 15,29 млн грн на кожну компанію.

Такі рішення є черговим прикладом ефективної взаємодії між Національним бюро та Антимонопольним комітетом.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *