НАБУ: екс-керівника з «Укрзалізниці», що переховувався півроку, затримано

Прес-центр НАБУ повідомив: у Вінниці учора, 10 травня 2018 року, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього керівника ПрАТ «Київ – Дніпровське МППЗТ» (100% належать державі, далі — ДП). Він упродовж шести місяців переховувався від органу досудового розслідування з метою уникнення кримінальної відповідальності за корупційний злочин.

Слідство встановило: особа, зловживаючи службовим становищем, восени 2016 року, в порушення законодавства, уклала із заздалегідь визначеною страховою компанією два договори добровільного страхування, на виконання яких сплатила 8,8 млн грн. Проте, не мала намірів виконувати їх. На користь цієї точки зору, зокрема, може свідчити той факт, що, за керівництва підозрюваного, держпідприємство жодного разу не звернулось до страхувальника за отриманням страхових виплат через настання страхових випадків, яких, що з’ясовано детективами НАБУ, впродовж дії цих договорів було не менше 50-ти.

Екс-керівнику держпідприємства 28 листопада 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Місцезнаходження особи на той момент було не відомо, тому про підозру повідомлено у передбачений в таких випадках Кримінальним процесуальним кодексом спосіб (з урахуванням положень ст.ст. 278, 111, 135 КПК України), 1 грудня 2017 екс-керівника ДП оголошено в національний розшук.

Детективи НАБУ здійснюють розслідування наведених фактів із вересня 2016 року за матеріалами перевірки господарської діяльності підприємства Міністерством інфраструктури України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *