НАБУ: підозра голові райдержадміністрації Києва

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 20 березня 2018 року повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації») голові Деснянської районної державної адміністрації у м. Києві, який на час вчинення злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області.

Посадовець, за даними слідства, вніс завідомо недостовірні дані до щорічної е-декларації за 2015 рік: щодо земельної ділянки, яка перебувала в користуванні підозрюваного, а також дані про корпоративні права його дружини на суму понад 2 млн грн, що раніше належали підозрюваному і були безоплатно відчужені на її користь у 2015 році.

Національне агентство з питань запобігання корупції також підтвердило факт порушення головою РДА Закону України «Про запобігання корупції» та наявність в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Голова РДА, вважають детективи НАБУ, вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховати значну частину своїх та сімейних статків з мотивів небажання оприлюднення таких даних у відкритих джерелах.

Детективи НАБУ здійснюють розслідування наведених фактів від грудня 2016 року.

Прес-центр НАБУ на завершення інформації нагадує: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *