НАБУ вчинило чергову провокацію через свого співробітника Миколі Чаусу

Національне антикорупційне бюро оприлюднило частину матеріалів негласних слідчих дій 2016 року, якими зафіксовано спілкування екссудді Миколи Чауса.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на фрагменти матеріалів.

Зафіксовано, що суддя запитує у заявниці про винагороду: «Что Вы можете по тому, что мы говорили?.. Ну что Вы можете». Чаус дав співрозмовниці аркуш паперу і ручку, щоб вона написала. «Коротко, без разговоров, и не надо, чтобы я слышал», – пояснив він. Водночас Чаус наполягав, щоб йому передали всю суму зразу: «Давайте мы так, чтоб все-все сразу».

Однак гроші передавала не заявниця, а її колишній чоловік, залучений до співпраці зі слідством. Це Олександр Поліщук, який в НАБУ працює із 2016 року і обіймає посаду начальника відділу по роботі з громадськістю (колл-центр).

У розмовах Поліщук звертається до Чауса: «Коля, первая сумма какая?». Громадянку Сасевич він називає тещею, бабушкою. Офіційно його шлюб із Діаною Полщук, донькою Сасевич, розірвано у 2013 році.

Чаус відмовляється прямо називати суму: «Я не хочу н*** вот это озвучивать… Вчера ж показали там это в Одессе как это, по телевизору, отстреливался». Імовірно тут ідеться про затримання судді Малиновського суду Одеси Олексія Бурана, який при затриманні відкрив вогонь по працівниках НАБУ.

«Везде кругом одни подставы. Лучше сейчас посидеть, отлежаться, а там будет видно, куди мы идем», – бідкається Чаус.

Поліщук, маючи на собі записуючу апаратуру, хотів усе-таки почути від судді суму: «Оно ж там в конвертик не поместится. Торбу какую-то, или как?».

Суддя пропонує зустрітися біля входу в суд за годину до оголошення вироку – він одразу хоче отримати всю суму і після цього готовий зачитати громадянці Сасевич вирок. Він зізнається, що порадився про дану справу із керівництвом суду.

Чаус каже Поліщуку: «по суду есть дело… По факту вимагання посадовими особами. И под это дело они ходят, пока, за мной». Поліщук уточнив, хто ходить і Чаус відповів: «Чи НАБУ, чи б** служба». Однак Чаус каже турбуватись і робити все, як раніше домовлялися.

Водночас Чаус все-таки остерігається: «Ну, бл** выйду знакомую морду раз увижу возле этого стоит наблюдает. Там же я их многих знаю козлов этих». Він уточнює, що має на увазі сбушників. «Буду что-то думать, потому что, ну н*** оно мне надо? Ты тут понимаешь, тут же ж не то, что я мальчик. Потом обольют грязью и выкинут на мусорку и н** ты кому надо».

9 серпня у день викриття Чаус таки щось запідозрив і запитав співрозмовника: «У тебя там ничего, никакой аппаратуры не стоит?». Поліщук пропонує помацати і каже, що це “кирпичи”. Чаус не розуміє. Поліщук пояснює: «Коля, деньги!». Чаус у відповідь: «Так ты даешь их мне или нет?». Поліщук, у свою чергу, запитує, чи отримають вони “бумажку” – вирок. Чаус бадьоро відповідає, що через годину, і Поліщук погоджується та вручає йому пакет.

9 серпня 2016-го суддя Чаус виніс вирок колишній тещі Поліщука за торгівлю сильнодіючими речовинами та прекурсорами — димедролом, псевдоефедрином, звільнивши 74-річну жінку від тюремного покарання з іспитовим строком.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *