НАБУ закрило справу щодо відпочинку Гонтаревої

Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо можливого декларування недостовірної інформації екс-головою Національного банку Валерією Гонтаревою. Про це йдеться в рішенні Солом`янського районного суду Києва від 15 червня.

Справа стосувалася декларування Гонтаревою витрат на відпочинок на Мальдівах у 2016 році.

Зазначається, детектив НАБУ виніс постанову про закриття кримінального провадження щодо декларування неправдивої інформації Гонтаревою 16 березня 2018 року у зв`язку з відсутністю в діях екс-голови НБУ кримінального правопорушення.

Вказується, що під час досудового розслідування детектив НАБУ отримав дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ “Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”, НАЗК, витребував інші документи та провів інші процесуальні дії, у результаті яких прийняв рішення закрити провадження.

“Вказана постанова мотивована детективом тим, що витрати на відпочинок ОСОБА_4 (Гонтарева – ред.) на Мальдівських островах в липні 2016 року становили суму в розмірі 249 тисяч 934,3 гривні, що менше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та в свою чергу не утворює об`єктивної сторони складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) ККУ”, – йдеться в мету ріалах суду.

Крім того, на думку детектива, оплата путівки, яка є споживчою річчю, не може розглядатися як придбання майна, в розумінні ч. 2 ст. 52 закону про запобігання корупції, тому кримінальна відповідальність в такому разі не передбачена.

Закриття провадження оскаржував адвокат в інтересах третьої особи. Але суддя погодився з мотивацією детектива НАБУ і скаргу не задовольнив.

Як повідомлялося раніше, у липні 2017 року суд зобов`язав НАБУ розслідувати можливе декларування недостовірних даних Гонтаревою.

На той час глава Національного банку Валерія Гонтарева задекларувала 56,95 мільйона гривень доходів і 2,65 мільйона доларів заощаджень на банківському рахунку за 2016 рік. 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. світло
    світло says:

    Адже в НАБУ вже призначено соглядатая президента-олігарха вальцмана, що ВИСУНУВ гонтареву на посаду керівника НБУ.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *