Нацбанк назвал крупнейших своих должников (видео)

Крупнейшими должниками Нацбанка являются два банка Олега Бахматюка ВиЭйБи Банк и банк Финансовая инициатива, которые задолжали НБУ 10,6 млрд грн.

Об этом говорится в сообщении регулятора.

Банк Надра Дмитрия Фирташа – 10,4 млрд грн

Банк Финансы и Кредит Константина Жеваго – 6,7 млрд грн

Дельта Банк Николая Лагуна – 5 млрд млрд грн

Имэксбанк Леонида Климова – 3,3 млрд грн.

Що робить НБУ для погашення боргу неплатоспроможних банків за кредитами рефінансування?

?Хто є основними боржниками Національного банку? У попередньому дописі ми повідомляли, що у 2019 році загальний борг неплатоспроможних банків за кредитами рефінансування перед НБУ скоротився до 44 млрд грн з урахуванням відсотків. ? У нашому новому відео начальник Управління роботи з проблемними активами Національного банку Павло Поляруш розповідає, хто є основними боржниками, та що робить НБУ для погашення цього боргу. ?Майже чверть цього боргу – це заборгованість банків однієї особи – Олега Бахматюка. Його два банки: «ВіЕйБі Банк» та банк «Фінансова ініціатива» заборгували НБУ 10,6 млрд грн.? Заборгованість інших банків перед НБУ менша: банк «Надра» Дмитра Фірташа – 10,4 млрд грн; банк «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго – 6,7 млрд грн; «Дельта Банк» Миколи Лагуна – 5 млрд млрд грн; «Імексбанк» Леоніда Клімова – 3,3 млрд грн.?Що робить Національний банк для погашення цих боргів?⚔️НБУ активно працює над стягненням коштів як з самих власників цих банків, так і з підконтрольних їм компаній. Адже вони надали особисті та майнові поруки, тобто гарантували, що ці борги будуть погашені.Загалом проти зазначених осіб у 2014-2019 роках Національним банком подано 116 позовів. ?У 2019 році НБУ отримав на погашення заборгованості 3,6 млрд грн, що на 38% більше, ніж у попередньому році. Детальніше про погашення заборгованості заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків за посиланням: https://bit.ly/37caa8gДивіться, слухайте та поширюйте! Нагадаємо, вся інформація про перебіг судових справ, у яких задіяний НБУ є за посиланням: http://storm.bank.gov.ua/matrix.

Gepostet von Національний банк України am Dienstag, 21. Januar 2020

НБУ активно работает над взысканием денежных средств как с самих владельцев этих банков, так и подконтрольных им компаний. Ведь они предоставили личные и имущественные поручительства, то есть гарантировали, что эти долги будут погашены.

В общем против указанных лиц в 2014-2019 годах Национальным банком подано 116 исков.

Всего задолженность неплатежеспособных банков по кредитам рефинансирования в 2019 году сократилась до 44 млрд грн по состоянию на 1 января 2020 года.

В 2017 году Национальный банк получил на погашение задолженности по кредитам рефинансирования неплатежеспособных банков 2,16 млрд грн, а в 2018 году – 2,64 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *