Нацбанк припинив діяльність трьох фінкомпаній

Національний банк виключив з державного реєстру фінустанов три фінансові компанії за їх власною ініціативою.

За даними НБУ, припинено діяльність ФК «Артфін», ФК «Кредитлайф» та ТОВ «ЮВІД-2009».

Такі рішення ухвалив комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінустанов на засіданні 5 лютого на підставі поданих компаніями заяв.

ФК «Артфін» мала чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу та фінансового лізингу, надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Ліцензія на надання гарантій була анульована 20 листопада 2020 року. Решта ліцензій – 15 січня 2021 року.

ФК «Кредитлайф» мала ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Ліцензію було анульовано 24 грудня 2020 року.

«ЮВІД-2009» мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу та фінансового лізингу, надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій і порук. Ліцензія на надання гарантій і порук була анульована ще Нацкомфінпослуг у 2018 році. Решта ліцензій анульовані 24 грудня 2020 року.

Станом на 1 жовтня 2020 року активи цих трьох фінансових компаній становили 1,33 млрд грн або 0,7% від загального обсягу ринку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *