Нацбанк відкликав ліцензії 14 фінустанов

Національний банк анулював ліцензії з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у 14 фінансових установ і зареєстрував 3 нові компанії.

За даними НБУ, комітет із питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінпослуг ухвалив ці рішення 30 квітня на підставі поданих компаніми заяв.

Зокрема відкликані всі наявні ліцензії:

• ТОВ «Богдан-Авто Київ» – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу;

• СК «Роксолана» – 15 ліцензій на здійснення страхової діяльності;

• Кредитної спілки «Шанс» дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Обсяг страхових премій СК «Роксолана» становив 1,7 млн грн за 2020 рік, а вартість активів – 42,6 млн грн. Частка компанії за страховими преміями на ринку становила 0,004 % від загального обсягу. Компанія займалася переважно медичним страхуванням (безперервним страхуванням здоров’я). Частка премій від цього виду страхування у валових страхових преміях становила 40,2%, від страхування наземного транспорту (крім залізничного) – 21,4%, від страхування кредитів (у тому числі відповідальності позичальника за непогашення кредиту) – 16,6%. Компанія повідомила, що не має невиконаних (прострочених) зобов’язань перед страхувальниками.

Зобов’язання КС «Шанс» становили 762,7 тис. грн (0,05% від обсягу ринку) станом, а її активи – 1,26 млн грн (0,05% від обсягу ринку).

Також відкликані ліцензії на надання гарантій: ФК «Алькор»; ФК «Інком Фінанс»; ФК «Інтайм Фінанс»; ФК «Капітал Джірінг»; ТОВ «Капітал-Фінанс»; ФК «Парадайз Фінанс»; ФК «Спектр»; ФК «Такт»; ТОВ «Трійка Капітал»; ФК «Фактор Плюс»; ФК «Флексіс».

Вищезазначені фінансові компанії продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності. У них відкликано ліцензії виключно на надання гарантій.

Водночас Нацбанк зареєстрував трьох нових учасників небанківського ринку: ФК «Майнфорт», ФК «Гарант Маркет» та ТОВ «Селфі Кредит».

Усі три фінустанови отримали ліцензії:

– ФК «Майнфорт» три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з факторингу;

– ФК «Гарант Маркет» 4 ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання гарантій;

– ТОВ «Селфі Кредит» одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *