Нацбанк визначив банки-учасники валютних інтервенцій

Національний банк затвердив перелік з 20 банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал RFQ у I кварталі 2020 року.

«Якщо порівняти з останнім кварталом 2019 року, до переліку визначених банків додався один новий банк – АТ «Універсал Банк». Водночас із зазначеного переліку було виключено ПАТ «Банк Восток», – йдеться в повідомленні НБУ.

Отже, у січні-березні 2020 року у валютних інтервенціях зможуть брати участь такі банки:

АТ “Альфа-Банк”

АТ “Банк Альянс”

АТ “Банк інвестицій та заощаджень”

АТ “КБ “Глобус”

АT “ІНГ Банк Україна”

АКБ “Індустріалбанк”

АТ “Креді Агріколь Банк”

АТ “ОТП Банк”

АТ “Ощадбанк”

Акціонерний банк “Південний”

АТ КБ “ПриватБанк”

АT “ПУМБ”

АТ “Райффайзен Банк Аваль”

АТ “Сбербанк”

АТ “Сітібанк”

АТ “ТАСкомбанк”

АБ “Укргазбанк”

АТ “Укрексімбанк”

АТ “Укрсиббанк”

АТ “Універсал Банк”

При цьому цей перелік не обмежує участь усіх інших банків у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал Matching, коли Національний банк обирає найкращу ціну у торговельно-інформаційній системі та укладає угоду з банком, який її запропонував.

Варто зазначити, що більшість інтервенцій Національного банку за найкращим курсом проводяться саме через функціонал Matching.

У IV кварталі 2019 року Національний банк купив $4,3 млрд, з яких майже $3,6 млрд з використанням функціоналу Matching; $730 млн– на валютному аукціоні. Валютні інтервенції за найкращим курсом через функціонал RFQ не проводилися.

За цей самий період Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку для згладжування курсових коливань $281 млн через інтервенції за єдиним курсом через функціонал Matching.

Нагадаємо, що інтервенції НБУ з купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку протягом 8-11 січня склали $148 млн, що на $98 млн більше, ніж тижнем раніше ($50 млн).

В цілому за минулий рік НБУ купив $8,46 млрд, а продав за цей період – $529,23 млн. Чисте сальдо купівлі валюти склало $7,93 млрд.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *