Нацкомісія оштрафувала двох постачальників електроенергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні прийняла рішення щодо штрафних санкцій стосовно АТ «Прикарпаттяобленерго» та АТ «ДТЕК Одеські електромережі».

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

У повідомленні зазначається, що під час перевірки АТ «Прикарпаттяобленерго» було виявлено низку порушень, а саме щодо обов’язку ліцензіата забезпечити:

функціонування центрів обслуговування споживачів та кол-центру згідно з вимогами, встановленими нормативно-правовими актами НКРЕКП;

дотримання показників якості послуг з розподілу електричної енергії, які характеризують рівень надійності (безперервності) електропостачання, комерційної якості надання послуг з розподілу електричної енергії, а також якість електричної енергії.

За результатами перевірки НКРЕКП на «Прикарпаттяобленерго» було накладено штраф у розмірі 340 тис. грн за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

Під час перевірки АТ «ДТЕК Одеські електромережі», яку було проведено за заявою постачальника останньої надії, було виявлено низку порушень, зокрема, щодо обов’язку ліцензіата припиняти електроживлення споживача у порядку та у випадках, визначених кодексом системи розподілу та правилами роздрібного ринку.

Тому Нацкомісія наклала на постачальника електроенергії штраф у розмірі 85 тис. грн. У Нацкомісії закликали споживачів у разі виявлення порушень їхніх законних прав звертатися з письмовим зверненням щодо проведення відповідної перевірки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *