Надходження ПДВ у першому кварталі зросли на 7,6 млрд грн

У першому кварталі 2020 року при незмінній базі оподаткування надходження податку на додану вартість (ПДВ) до держбюджету зросли на 7,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Завдяки якісному адмініструванню і нульовій толерантності до мінімізаторів та «схемщиків» ДПС додатково забезпечує бюджету понад 2 млрд грн щомісяця у порівнянні з І кварталом 2019 р.», – повідомляє Державна податкова служба.

Там зазначають, що при збільшенні бази оподаткування (обсягу оподаткованих операцій) у І кварталі цього року до відповідного періоду 2019 року лише на 0,36%, задекларовані до сплати суми ПДВ зросли на 15,4%.

У грошовому еквіваленті – це +7,6 млрд грн (без врахування платників: НАК “Нафтогаз України”, АТ “Укргазвидобування”, АТ “Укртрансгаз”, ПАТ “Укрнафта”, ТОВ “Оператор ГТС України”).

Також у ДПС повідомили, що податкове навантаження (співвідношення нарахованих до сплати сум ПДВ до обсягу оподаткованих операцій) у порівнянні з минулим роком також зросло.

Так у першому кварталі поточного року навантаження ПДВ становило 2,73% (без врахування платників групи “Нафтогаз”) проти 2,37% у І кварталі минулого року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *