“Нафтогаз” почав підвищувати ціни на газ для населення

НАК “Нафтогаз України” підвищила вартість газу для населення за річним контрактом на 10% – з 4,73 гривні до 5,24 гривні за кубічний метр.

Про це повідомляється на сайті компанії.

В рамках місячного контракту у вересні ціна на газ зросла на 45% – з 2,59 грн до 4,7 грн за куб. м.

Згідно з інформацією трейдерів, ціна індексного контракту з прив’язкою до нідерландського хабу TTF на вересень становила 5,4 грн за куб. м.

“Зростання цін обумовлено підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону. Разом з тим, цього року збільшення цін є відносно помірним, враховуючи великі запаси газу в українських підземних сховищах газу”, – повідомила пресслужба.

У “Нафтогазі” нагадують, що тариф “Річний” допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Тож всі охочі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року.

“Перед переходом на тариф “Річний” для клієнта буде розрахований рекомендований річний об’єм споживання газу – або на основі історичних даних за останні 12 місяців, або на основі споживацького профілю (тільки газова плита; газова плита і бойлер; котел та/або газова плита, бойлер)”, – йдеться у повідомленні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *