Найбільший банк Білорусі обмежив видачу кредитів населенню

Білорусбанк з 1 вересня призупинив прийом нових заявок на видачу кредитів, а також збільшив терміни розгляду отриманих заявок за кредитами від 5 до 15 днів.

Про це йдеться в повідомленні білоруського банку.

Призупинено прийом нових заявок на розгляд кредитів на нерухомість та авто, зокрема кредитів на придбання автомобілів Geely зі ставкою протягом грейс-періоду 3,9% річних, а також кредитів на споживчі потреби в рамках кредитного конструктора терміном до 5 років.

Водночас залишаються незмінними умови пільгового кредитування будівництва (придбання) житла за державними програмами.

Також банк зберіг можливість оформлення кредитів на споживчі потреби в рамках кредитного конструктора терміном до 1-3 років, інтернет-кредитів, кредитів для окремих категорій громадян.

У відділеннях банку як і раніше можливо отримати кредити на оплату навчання, на купівлю товарів білоруських виробників «Партнер Оптимальний».

Також можна взяти кредит на покупку автомобіля Geely зі ставкою 7,7% річних протягом грейс-періоду.

Національний банк Білорусі призупинив кредитування банків з 24 серпня по 15 вересня 2020 року через загрозу девальвації.

Раніше білоруські облігації обвалилися через протестні акції та загрозу санкцій.

Після виборів президента Білорусі 9 серпня по всій країні проходять протестні акції та страйки. Влада намагається придушити мирні акції протесту силовими методами.

Євросоюз і США вимагають від чинного президента країни Олександра Лукашенка, який за офіційними даними виграв чергові президентські вибори, зупинити насильство, та погрожують санкціями.

За сім місяців 2020 року державний борг Білорусі зріс на 18,6%, або на 8,3 млрд рублів і станом на 1 серпня становив 53,1 млрд руб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *