Найближче оточення Кличка підозрюється у розкраданні 300 мільйонів на реконструкції трамвайної лінії

Головне слідче управління Національної поліції як мінімум до 2 червня 2022 року проводитиме слідство за фактом можливого привласнення коштів під час реконструкції трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод» у Києві. Про це написав Олександр Глазунов у виданні «КиевVласть» з посиланням на ухвалу Печерського райсуду м. Києва від 30 листопада.

Правоохоронці встановили, що у 2017-2019 рр. КП «Київпастранс» замовило реконструкцію 12 км трамвайної лінії від вул. Гната Юри до «Кисневого заводу» на загальну суму понад 300 млн грн. у чотирьох компаній – ТОВ «Енергоспецремонт», ТОВ «КП Спецавтоматика», ТОВ «Україна-енергосервіс ЛТД» та ТОВ «Форма». При цьому, за даними поліції, третину суми – понад 100 млн грн. – було розтрачено та привласнено.

Згідно з матеріалами справи, у ході проведення реконструкції трамвайної лінії, можливо, було встановлено заборонені державними будівельними нормами залізничні рейки російського виробництва КРП-65 замість визначених у проектній документації рейок українського виробництва Р-65, які відповідають усім державним нормам.

Також правоохоронці встановили, що на усій трамвайній лінії, ймовірно, не були встановлені бокові плити, які забезпечують міцну стійкість шпал, що може призвести до сходження вагонів з рейок.

Правоохоронці вже допитали та продовжують допитувати посадовців «Київпастранс» та 4 компаній. Також слідчі вилучили в «Київпастранс» документи, які стосуються цієї реконструкції, отримали документи про рух коштів на рахунках комунального підприємства. Крім того, нещодавно було призначено комплексну будівельно-технічну та судово-економічну експертизу, щоб встановити реальний розмір збитків, завданих бюджету Києва.

Видання також зазначило, реконструкція 12 км трамвайної лінії продовжується. «Київпастранс» у серпні 2021 р. уклав із ТОВ «Реммонтаж-Буд» договір на продовження цієї реконструкції вартістю 396,97 млн ​​грн.

Засновником та директором київського ТОВ «Енергоспецремонт» є мешканець міста Кременчук Полтавської області Олександр Гузир.

Керівником та власником харківського ТОВ «КП Спецавтоматика» є громадянин Грузії, житель міста Кутаїсі Давіт Оганезові.

Засновниками столичного ТОВ «Україна-енергосервіс ЛТД» є кияни Тамара, Володимир та Олександр Гутирі (останній також є керівником цієї фірми).

Власником ТОВ «Форма» вказано Олександра Степенка. Керівником цього підприємства з березня 2019 р. є Олег Сахнік. Степенко також є засновником ТОВ «Скайбуд груп» і до кінця 2018 р. був засновником ТОВ «БК «Роял Хауз». Про обидві компанії, як і про ТОВ «Форма» писали, що вони входять до групи впливу Дениса Комарницького – одіозного підприємця, екс-співголови фракції «Блоку Леоніда Черновецького» у Київраді VI скликання. Громадські діячі та нардепи називали Комарницького новим «смотрящим» по Києву та приписували йому тісні зв’язки з мером Києва Віталієм Кличком.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *